Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

"Kανένας μικροοφειλέτης δεν θα πάει στη φυλακή"

Λίγες μέρες μετά την εντολή στις εφορίες, ώστε να σταλούν ειδοποιητήρια σε όσους χρωστάνε με κίνδυνο να βρεθούν στη φυλακή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, δεσμεύεται ότι κανένας μικροοφειλέτης δεν θα πάει στη φυλακή. Με δήλωσή του στην εφημερίδα...



"Πρώτο Θέμα", ο κ. Οικονόμου δηλώνει χαρακτηριστικά ότι "δεν πρόκειται να πάνε στο Αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ". Η εντολή του έτερου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να εκδοθεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς πολίτες να δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν, ακόμα και αν πάνε φυλακή.

Ο Παντελής Οικονόμου αδειάζει ουσιαστικά τον Φίλιππο Σαχινίδη, καθώς ξεκαθαρίζει ότι "εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας". Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η τελική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς συνεχίζεται η απαράδεκτη διγλωσσία σε ένα "καυτό" θέμα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες.

Σε περίπτωση που εφαρμοζόταν κατά γράμμα η εντολή, περίπου 170.000 Έλληνες φορολογούμενοι θα αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι νέα εγκύκλιος δεν έχει σταλεί και επομένως η απειλή της 1ης Αυγούστου εξακολουθεί να ισχύει.