Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Αγνώστου υπηκοότητας" 78.000 περίπου συνταξιούχοι!

Το Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί συντάξεις σε περίπου 78.000 συνταξιούχους "αγνώστου υπηκοότητας"! Συγκεκριμένα, σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ύστερα από δημοσίευμα....




της «Αυριανής», σύμφωνα με το οποίο 250.000 αλλοδαποί εισπράττουν παράνομα συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας Γ.  Κουτρουμάνης αναφέρει στην απάντησή του, για το τι υποστηρίζει το ΙΚΑ:  


"Όπως μας ενημέρωσε η Διοίκηση  του Ιδρύματος με σχετικό έγγραφό της τον Ιούνιο του 2011 πληρώθηκαν μέσω της ΗΔΙΚΑ συντάξεις σε 5.542 αλλοδαπούς. Ο αριθμός των 250.000 συνταξιούχων δεν ανταποκρίνεται στα στοιχεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στον επισυναπτόμενο πίνακα. στον οποίο απεικονίζονται τα προαναφερθέντα, συμπεριλαμβάνονται και 77.718 συντάξεις με άγνωστη υπηκοότητα. Εκτιμάται ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων αυτών είναι Έλληνες πολίτες, καθώς η μέση ηλικία τους είναι μεγάλη". 

Με το δίκιο του πάντως μετά την συγκεκριμένη απάντηση, ο ερωτών βουλευτής του ΛΑΟΣ σχολίασε σε δήλωσή του:


"Σε ένα κράτος που εφευρίσκει άγνωστη υπηκοότητα, όλα πλέον είναι πραγματικότητα. Είναι τραγελαφικό η κυβέρνηση να παραδέχεται ότι δίνει συντάξεις σε 77.718 ανθρώπους, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ θυμίζουν τα Α.Τ.Ι.Α.!!!Να λοιπόν πως κατέρρευσε το ασφαλιστικό μας σύστημα! Διότι όπως ο ίδιος ο Υπουργός επισημαίνει, η πλειοψηφία αυτών ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ότι είναι Έλληνες! Κάτι δηλαδή σαν την Πυθία, και είναι και δεν είναι!!!"
madata