Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Το ξανασκέφτονται στην κυβέρνηση για το ΦΠΑ

"Είμαι έτοιμος να συζητήσω δραστικές μειώσεις συντελεστή, αν πρώτα συζητήσουμε και συμφωνήσουμε απλούς μηχανισμούς είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ" είπε ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ στην εστιάση.. Παράλληλα άφησε αιχμές για τον προκάτοχο του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς.....




υπογράμμισε ότι η μετάταξη της εστίασης στο 23% ΦΠΑ, δεν είναι δική του απόφαση, αλλά ελήφθη το Μάιο. Στο ερώτημα αν ήταν η τρόικα που επέβαλε το μέτρο, είπε πως ο ίδιος απλώς εκτελεί την απόφαση και πως η τρόικα δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις για συντελεστές, αλλά θέλει αποτελέσματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση ήταν του τέως υπουργού Οικονομικών. "Υπήρχε πίεση να καταργηθεί ο ΦΠΑ 6,5%. Για να διατηρηθεί αυτό έγινε επιλογή να πάει η εστίαση στο 23%. Μετά έγινε αντιληπτό ότι αυτό είναι πολύ βαρύ για 210.000 επιχειρήσεις". 

 Ο Βενιζέλος, έκανε λόγο για άδικα, αντιφαντικά και άνισα μέτρα και κάλεσε τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις στην εστίαση ώστε να αποδίδονται οι φόροι. Αναφερόμενος στις εγγυήσεις και τη συμφωνία με τη Φινλανδία, επεσήμανε ότι έδρασε σύμφωνα με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.