Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Δωρητές οργάνων θα κληθούν να γίνουν τα μέλη της κυβέρνησης

Δωρητές οργάνων θα κληθούν να γίνουν τα μέλη της κυβέρνησης του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από προτροπή του κ. Ανδρέα Λοβέρδου. Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την προώθηση της δωρεάς οργάνων στην χώρα μας, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο....
τομέας των μεταμοσχεύσεων και να συρρικνωθούν οι λίστες αναμονής. Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ακόμη τρεις μεταμοσχεύσεις στο νοσοκομείο «Λαϊκό», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Η δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 από τη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Χανίων και δότης ήταν ένας 48χρονος που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από πτώση. Το περιστατικό συντονίστηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς της Μ.Ε.Θ. κα Κοντουδάκη, κα Λιονάκη και κ. Μπικουβαράκη. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το χειρουργείο ξεκίνησε στις 11.00 το βράδυ της Παρασκευής. Προσήλθαν οι ομάδες του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης για το ήπαρ, του Λαϊκού για τους νεφρούς ενώ οι κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από την οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Χανίων και στάλθηκαν στο μεταμοσχευτικό κέντρο του ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:


• Το ήπαρ σε άντρα 60 ετών στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης 
• Ο ένας νεφρός στο Παν/κό Νοσοκομείο της Πάτρας σε άντρα 50 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 17 χρόνια σε αιμοκάθαρση. 
• Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό σε άνδρα 64 ετών, που υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση . 
• Οι κερατοειδείς σε δύο ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η. Κρήτης 

«Σημαντική υπήρξε όπως πάντα η συμβολή του ΕΚΑΒ και της Πολεμικής Αεροπορίας για την έγκαιρη επιστροφή της ομάδας του Ιπποκρατείου μαζί με το ήπαρ και το ένα νεφρό στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) το περιστατικό συντονίστηκε από τους: Α. Βαρτζιώτη, Κ. Σαλούρο, Β. Γκιόκα & Γ. Μενουδάκου.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων που συμμετείχαν στην αλυσίδα των μεταμοσχεύσεων και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την ευγνωμοσύνη στους συγγενείς του 48χρονου, που έφυγε από τη ζωή».
tanea