Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά»


Την πεποίθησή του ότι η λύση του «δεν πληρώνω» μπορεί να καταστρέψει τη χώρα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή την...



απόφαση των εστιατόρων για στάση πληρωμών προς το δημόσιο. Την πεποίθησή του ότι η λύση του «δεν πληρώνω» μπορεί να καταστρέψει τη χώρα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή την απόφαση των εστιατόρων για στάση πληρωμών προς το δημόσιο.

Ο κ. Σπινέλλης επεσήμανε ότι δηλώσεις όπως αυτή θα πρέπει να αποφεύγονται, «ειδικά όταν συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις», ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά». Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι του κλάδου εστίασης, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και σε κλείσιμο των καταστημάτων.

Όχι μόνο ζητούν την αναστολή του μέτρου της μετάταξης του ΦΠΑ του κλάδου στο 23% αλλά επί πλέον εκτιμούν ότι ο κλάδος, ενόψει του νέου εθνικού φορολογικού πλαισίου πρέπει να μεταταχθεί στο χαμηλό συντελεστή 6,5%. Τέλος, ο κ. Σπινέλλης εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο οι λίστες με τα ονόματα των φοροφυγάδων.
ΑΠΕ-ΑΜΠΕ