Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι τις 7 το απόγευμα ανοιχτές οι τράπεζες

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΔΟΣΗ
Mε «ουρές» σε πολλές περιπτώσεις στα Ταμεία αλλά χωρίς προβλήματα συνεχίζεται ακόμη η καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς επί των....




τεκμηρίων (ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφη κτλ) στις τράπεζες, καθώς λήγει σήμερα η σχετική προθεσμία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι μπορούν ακόμη και μέχρι τις 7 το απόγευμα σήμερα να καταβάλουν την δόση, καθώς ορισμένα υποκαταστήματα μερικών τραπεζών λειτουργούν πλέον σε καθημερινή βάση επιπλέον ώρες του συνηθισμένου καθημερινού ωραρίου. Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες προκειμένου να πληροφορηθούν εάν και ποια καταστήματα λειτουργούν με το διευρυμένο αυτό ωράριο, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά τράπεζα που το εφαρμόζει. Ανοικτά θα διατηρήσουν ορισμένα υποκαταστήματά τράπεζες όπως η Eurobank, η Alpha Bank, η Marfin Egnatia Bank, η Τράπεζα Πειραιώς κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι, αν η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα από την εφορία το εκκαθαριστικό για την έκτακτη εισφορά. Οι φορολογούμενοι αυτοί εφόσον το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση ( ή όλο το ποσό αν το επιθυμούν ώστε να επωφεληθούν από την έκπτωση) έως και το τέλος Οκτωβρίου. Τυχόν εκπρόθεσμη καταβολή της δόσης της έκτακτης εισφοράς επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% το μήνα.