Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιγοκλείνουν τα πανεπιστήμια

Ανοιγοκλείνουν οι σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαιωνίζοντας το κλίμα αναταραχής, ενώ σε ορισμένα Πανεπιστήμια έχει ήδη χαθεί η εξεταστική και «παίζεται» ακόμη και το εξάμηνο. Αργά χθες το βράδυ, έκλεισαν και πάλι τα τμήματα και οι σχολές του Παντείου, παρά την...




περί του αντιθέτου απόφαση των φοιτητών, μόλις πριν από λίγες ημέρες. Στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, έκλεισε το Τμήμα πολιτικών Μηχανικών πού είχε ανοίξει πριν από λίγες ημέρες, και άνοιξε το Τμήμα Ναυπηγών. Η κατάληψη στη Φιλοσοφική Αθηνών σταμάτησε αλλά συνεχίζονται οι καταλήψεις στο Οικονομικό και Νομικό. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν έγινε η γενική συνέλευση, καθώς δεν είχε απαρτία.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταλήψεις έχουν μειωθεί στα 130 τμήματα σε πανελλαδική βάση, αλλά τα Πανεπιστήμια, αναζητούν ακόμη τρόπους αναπλήρωσης των ωρών που χάνονται. Για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με δήλωση του πρύτανη του Γ. Παναγιωτάκη χάθηκε η εξεταστική στα περισσότερα τμήματα, ενώ στο Δημοκρίτειο, η εξεταστική θα διεξαχθεί με τον παλαιό νόμο, που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν τα πανεπιστήμια, συμπτύσσοντας τις εξεταστικές, ακόμη και τις μέρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

Η ΔΑΠ με αποψινή της ανακοίνωση εκφράζει για άλλη μια φορά τη διαφωνία της σε συγκεκριμένα σημεία του νέου νόμου, όμως δηλώνει και πάλι ότι αγωνίζεται «για ανοικτές σχολές ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά η εξεταστική περίοδος».

Η παράταξη καταγγέλλει ότι όσον αφορά «στον αγώνα για τις ανοιχτές σχολές, άλλες φορές τα καταφέρνουμε άλλες όχι, σεβόμαστε όμως πάντα το αποτέλεσμα. Αντίθετα τις τελευταίες μέρες και παρά την επιτυχημένη προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ανοίξουν πολλά Ιδρύματα παρατηρείται το φαινόμενο οργανωμένες μειοψηφίες δια της βίας και χωρίς καμία νομιμοποίηση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων να επιβάλλουν την βούλησή τους και να ξανακλείνουν τα Ιδρύματα. Καταγγέλλουμε αυτά τα περιστατικά και καλούμε τους Αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».