Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πήρε φωτιά το chalet του Ψινάκη

Περιπετειώδη ημέρα είχε σήμερα ο Ηλίας Ψινάκης αφού παραλίγο να τυλιχτεί στις φλόγες το εξοχικό του σπίτι στη Βόρεια Ελλάδα! Ο γνωστός μάνατζερ, ενώ χθες το βράδυ βρισκόταν στην Αθήνα αποφάσισε να φύγει και να πάει στο chalet που διαθέτει στον Άγιο Παύλο, στα....




Τρία-Πέντε Πηγάδια. Παρά το ότι ο χειμώνας δεν έχει μπει για τα καλά στο βουνό, το κρύο είναι τσουχτερό και έτσι ο Ηλίας Ψινάκης θέλησε να ανάψει το τζάκι. Το κακό δεν άργησε, όμως, να συμβεί αφού όπως φαίνεται η καμινάδα ήταν μπουκωμένη τόσους μήνες που είχε να τεθεί σε λειτουργία και πήρε φωτιά. Δεδομένου και ότι το σπίτι είναι ξύλινο ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος αλλά ευτυχώς λόγω των καλής ποιότητας ξύλου (σ.σ. το σπίτι αποτελείται από καλής ποιότητας εμποτισμένα με αντιπυρικά συστατικά ξύλα) η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Στο σημείο έφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, όσο το δυνατό γρηγορότερα αλλά λόγω δύσκολης πρόσβασης ο Ηλίας Ψινάκης με την παρέα του έπρεπε να δράσουν άμεσα και μόνοι τους. Έτσι, ανέλαβαν δράση παίρνοντας μάνικες και ότι άλλο μπορούσαν να χρησιμοποιούσουν για να σβήσουν ή έστω να ελέγξουν τη φωτιά. Λίγη ώρα μετά έφτασαν και τα πυροσβεστικά οχήματα και όλα πήγαν καλά.

Η ιδιοκτησία του Ηλία Ψινάκη υπέστη βέβαια ζημιές, αλλά μόνο υλικές και μικρές. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν ένα μέρος της οροφής γύρω από την καμινάδα, για να σβήσουν τη φωτιά από ψηλά.

Το σπίτι, βεβαίως, είναι μέσα στην κάπνα, αλλά μέχρι εκεί. Πρόλαβαν, ωστόσο, να μεταφέρουν στον κήπο έργα τέχνης που διακοσμούν το chalet, ώστε να μην υποστούν και αυτά ζημιές. Σε επικοινωνία που είχαμε με την πυροσβεστική Νάουσας, μας επιβεβαίωσαν το συμβάν δίνοντάς μας λεπτομέρειες για το συμβάν και μας είπαν, χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή και οι ζημιές υλικές. Και με την άμεση παρέμβαση του κύριου Ψινάκη και της παρέας του και εν συνεχεία των πυροσβεστικών οχημάτων και τους πυροσβέστες όλα τελείωσαν καλά». Να σημειώσουμε εδώ πως το δυσάρεστο συμβάν με το αίσιο, όμως, τέλος έγινε στις 7 τα ξημερώματα.
gossiptv