Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"Θέλω να πεθάνουν"! Η καυγή της μάνας της 18χρονης που κάηκε

«Θέλω να πεθάνουν». Η οργισμένη κραυγή της μάνας ακούγεται ανάμεσα στα αναφιλητά της, για τον χαμό του κοριτσιού της, ενός «λουλουδιού» που κάποιοι έκοψαν το νήμα της ζωής του προτού καλά-καλά προλάβει να ανθίσει, θυσιάζοντάς το στα αρρωστημένα σατανιστικά....




πάθη τους. Η Σίλβια Θεολόγου με σπασμένη από τον θρήνο φωνή μίλησε στην «Espresso», μόλις δύο μέρες αφότου η 18χρονη Κίρστι έχασε την άνιση, όπως αποδείχτηκε, μάχη με τον θάνατο. Με όλο τον σεβασμό που αρμόζει σε τέτοιες ώρες, επικοινωνήσαμε με την τραγική μάνα προκειμένου να εκφράσουμε συλλυπητήρια για τον χαμό του κοριτσιού που εμπιστεύθηκε λάθος ανθρώπους, παρασυρμένο από την εικόνα που κατάφεραν να του παρουσιάσουν.

«Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον» απάντησε η μητέρα κλαίγοντας. Στην ευχή να δείξει δύναμη για να συνεχίσει τη ζωή της καθώς έχει και άλλα παιδιά να μεγαλώσει, κατάφερε να ψελλίσει: «Προσπαθώ...» Τα αναφιλητά της της κόβουν την ανάσα, ωστόσο η φωνή της γίνεται σκληρή και απαιτητική όταν τη ρωτάμε για την τιμωρία των δραστών: «Θέλω να πεθάνουν» απαντά κοφτά και προσθέτει: «Σκότωσαν το παιδί μου». Ποια μάνα θα αποκρινόταν, άραγε, διαφορετικά αν περνούσε αυτά που περνά η Σίλβια Θεολόγου;

Η Κίρστι Θεολόγου «έφυγε» την Παρασκευή, νικημένη από τη φωτιά που παραμόρφωσε το σώμα της. Η βραδινή βόλτα στο Λινμέγιερ έμελλε να είναι η τελευταία της. Η 18χρονο κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο «Chris Hani Baragwanath Academic Hospital», μία εβδομάδα αφότου οι δήθεν φίλοι της την έλουσαν με βενζίνη, άναψαν ένα σπίρτο και έκαψαν το μισό της κορμί, εξωτερικά και εσωτερικά.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο που αποδεικνύει τη θηριωδία των δολοφόνων της. Οπως ανέφερε δημοσίευμα της νοτιοαφρικανικής εφημερίδας ««Star», την ώρα που το σώμα της λαμπάδιαζε, εκείνοι την πετροβολούσαν στο κεφάλι. Η μαθήτρια του Herskool Die Fakkel υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, δίνοντας ελπίδες στη μητέρα της πως θα τα κατάφερνε.

«Θα τα καταφέρει» έλεγε πριν από λίγες μέρες μιλώντας στην «Espresso», και η φωνή της ήταν γεμάτη αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε. «Την πρόδωσε η καρδιά της. Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί» είπε συγκλονισμένη η μητέρα στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που είχαν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο, παρακολουθώντας ώρα με την ώρα τις εξελίξεις για την κατάσταση της Κίρστι.

«Εδωσε μάχη για μία ολόκληρη εβδομάδα. Είμαστε συγκλονισμένοι. Οι γιατροί προσπαθούσαν επί τρεις ώρες να τη βοηθήσουν» πρόσθεσε και κατέληξε κλαίγοντας με αναφιλητά και ευχαριστώντας για το ενδιαφέρον του κόσμου: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιοι που αποκαλούνται άνθρωποι της έκαναν κάτι τέτοιο. Αν και γεμάτη εγκαύματα, ήταν τόσο όμορφη. Τώρα είναι καλύτερα. Είναι με τον Θεό...»

Κατηγορούμενοι για φόνο οι δράστες
Οπως ήταν αναμενόμενο, το κατηγορητήριο για τους τέσσερις σατανιστές έγινε ακόμη βαρύτερο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πλέον δεν τους βαρύνουν μόνον οι κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αλλά και για δολοφονία εκ προθέσεως. «Ενημερώθηκα τηλεφωνικά στις 5.30 το πρωί, μιάμιση ώρα αφότου η Κίρστι εξέπνευσε» δήλωσε η Λοραΐν βαν Εμερικ που έχει αναλάβει από πλευράς αστυνομίας την υπόθεση.

Ο 21χρονος Λίντον Βάγκνερ που, σύμφωνα με τη Σίλβια Θεολόγου, είναι ο αρχηγός της σπείρας των σατανιστών και οι 18χρονοι Ρόμπιν Χάργουντ, Λέστερ Ιβαν Νάθανιελ Μούντι και Τζέρεμι Κινγκ είναι πλέον κατηγορούμενοι για δολοφονία της Κίρστι.

«Η κατηγορία απαγγέλλεται αυτόματα» πρόσθεσε η αστυνομικός, σημειώνοντας ότι παραμένουν σε ισχύ και οι άλλες κατηγορίες για απόπειρα φόνου και βαριές σωματικές βλάβες, δεδομένου ότι η άλλη κοπέλα που ήταν στην παρέα κατάφερε να σωθεί, αν και προσπάθησαν να της «εξασφαλίσουν» ίδια τύχη με εκείνην της 18χρονης Ελληνίδας. Η 16χρονη είναι μια χαρά στην υγεία της και μάλιστα αναμένεται να ρίξει περαιτέρω φως στο φρικιαστικό έγκλημα.

Αύριο, τα τέσσερα ανθρωπόμορφα κτήνη που παραμένουν βεβαίως προφυλακισμένα χωρίς δικαίωμα καταβολής εγγύησης και προσωρινής αποφυλάκισης επιστρέφουν στη δικαστική αίθουσα. Εκεί θα τους απαγγελθούν επισήμως οι νέες κατηγορίες, αλλά και θα ανακοινωθούν, πιθανότατα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που έχουν γίνει από τις αστυνομικές αρχές, τα οποία -τυπικά πλέον- θα «δέσουν» το κατηγορητήριο και την ταυτότητα των δραστών.
Espressonews.gr