Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση των γονιών στον Λοβέρδο

Απάντηση στις καταγγελίες του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» μετέφεραν τις διαφορές του στο χειρουργείο με αποτέλεσμα ενώ νάρκωναν παιδιά να μην τα χειρουργούν, δίνουν με επιστολή τους 130 γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια. Οι γονείς κάνουν λόγο για....




πόλεμο λάσπη εις βάρος των δύο καρδιοχειρουργών και καλούν τον υπουργό να αποκαταστήσει την αλήθεια επαναφέροντας τους γιατρούς στη θέση τους. Οι υπογράφοντες την επιστολή μιλούν για δημιουργία εντυπώσεων από την αβασάνιστη υιοθέτηση εκ μέρους των ΜΜΕ, των ισχυρισμών του υπουργού Υγείας και της διοίκησης.

«Θίγουν όχι μόνο την τιμή και την υπόληψη των αδίκως διωκομένων, αλλά και όλους εμάς, που από τη δυσχερή θέση του γονέα παιδιών με καρδιοπάθεια, βιώσαμε την αλήθεια.Την αλήθεια, η οποία μέχρι τώρα έκτισε και λειτουργούσε αυτό το κέντρο, την αλήθεια που έσωσε εκατοντάδες καρδιοπαθή παιδάκια μη προνομιούχων. Μας θίγουν επί της ουσίας αυτά τα ψεύδη, διότι αποτελούν την χαριστική βολή στην ελπίδα που μας χάρισε η ανιδιοτελής προσφορά και ιατρική ικανότητα αυτών των δύο γιατρών, τους οποίους κάποιοι αποφάσισαν να εξοντώσουν, για τους δικούς τους σίγουρα λόγους.»

Στην ίδια επιστολή παρατίθεται το ιστορικό των γεγονότων από το 2010, καθώς και όλες οι δηλώσεις των αρμοδίων.

«Ολοι οι γονείς, καταθέτουμε πως η μόνη απόκλιση των γιατρών μας από τη «δεοντολογία», είναι ότι την υπερβαίνουν, κάνοντας πολλά παραπάνω από αυτά που απαιτεί ο «τύπος» και το «ωράριο». Σπανίως έχουμε συναντήσει ανθρώπους με τέτοιο ήθος και ευσυνειδησία. Οχι απλώς τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά γίνονται και παράδειγμα ανθρωπιάς για όλους μας. Εξαίρετοι παιδοκαρδιοχειρουργοί και εξαίρετοι άνθρωποι. Αυτή είναι η κοινή μας εμπειρία.


Ικανότατοι στο επάγγελμά τους, με ενδιαφέρον διαρκές και ειλικρινές, που φτάνει μέχρι θυσίας για τα παιδιά μας. Όχι μόνο δεν επιδεικνύουν συμπεριφορές "που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, και δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς", όπως άδικα αναφέρετε, αλλά η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας και δεν εμπιστευόμαστε άλλους για τα παιδιά μας. Ουδέποτε δε, θέλησαν να εκμεταλλευθούν τη σπάνια ειδικότητά τους.


Παραμένουν αδιάφθοροι, χωρίς να χρηματίζονται. Αυτοί είναι οι γιατροί που θέλετε να απολύσετε και που ως "επίορκοι", αφήνετε να διασύρονται στα μάτια του κόσμου. Ποτέ δεν θα έθεταν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφωνίες εις βάρος παιδιών, τα οποία με αυτοθυσία υπηρετούν.


Αν κάπου θέλετε να καταλογίσετε ευθύνες, αναζητήστε τις αλλού. Ισως εκεί από όπου προήλθαν» καταλήγουν.