Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολα τα πράγματα για τον Σίλβιο..

Την κατηφόρα έχει πάρει η Ιταλία μετά και τις τελευταίες προειδοποιήσεις της Ε.Ε.. Το χρηματιστήριο της χώρας πέφτει και τα spreads ανεβαίνουν.. Τα μηνύματα της ιταλικής οικονομίας, παράλληλα, δεν είναι από τα πιο ενθαρρυντικά: η απόδοση των δεκαετών....




ομολόγων του ιταλικού δημοσίου, άγγιξε, σήμερα ποσοστό 6,16%. "Μια σαφώς επικίνδυνη, ανοδική πορεία, λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας", όπως τονίζει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Η δε ανεργία, σύμφωνα με το Στατιστικό Ινστιτούτο Ιταλίας (Istat), σημειώνει άνοδο, φτάνοντας το 8,3%, ενώ οι άνεργοι νέοι μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών «εκτοξεύθηκαν» στο 29,3%, ποσοστό που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων επτά χρόνων.

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται τελικά να παρουσιάσει το διάταγμα για την ανάπτυξη, την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς προτιμά να περιμένει τα αποτελέσματα της διάσκεψης του «G 20», προσπαθώντας να εξασφαλίσει παράλληλα «παράταση ζωής» για την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι στοχεύει στη δυνατότητα πιο εύκολων απολύσεων, με μεγαλύτερη, όμως, αποζημίωση. Το προσχέδιο, που φέρεται να συζητείται μέχρι αυτή την στιγμή, προβλέπει ότι ο εργαζόμενος που θα απολύεται θα λαμβάνει ως αποζημίωση ένα συνολικό αριθμό μισθών που θα αντιστοιχεί στα έτη εργασίας του.

Τα συνδικάτα, από την πλευρά τους, αναφέρουν ότι πρόκειται να προκηρύξουν σύντομα πανιταλική απεργία, καθώς «για μια ακόμη φορά, το κύριο βάρος πέφτει στους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ δεν ενισχύεται άλλο τόσο δυναμικά η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές».