Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η ασφάλεια δεν «κατοικεί» στην Αθήνα

Φτωχές είναι οι επιδόσεις της Αθήνας στην «κούρσα» των πόλεων του κόσμου με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τον φετινό κατάλογο της εταιρείας μελετών Mercer, που διαπιστώνει ότι η ελληνική πρωτεύουσα, λόγω κρίσης, υστερεί πλέον αισθητά και στον τομέα...




της ασφάλειας. Οι διαδηλώσεις και ταραχές των τελευταίων μηνών στο κέντρο της Αθήνας είναι αυτές που ευθύνονται για την υποβάθμισή της στον τομέα της ασφάλειας, παρατηρούν οι ερευνητές της Mercer, οι οποίοι στον περσινό κατάλογό τους για την ποιότητα της ζωής τοποθέτησαν την πρωτεύουσά μας στην 75η θέση, κρίνοντας ότι είναι, μαζί με τη Λειψία της Γερμανίας, ένα από τα χειρότερα αστικά κέντρα της δυτικής Ευρώπης.

Στον κατάλογο του 2011, την πρωτιά, όπως και πέρυσι, κατέχει η Βιέννη, με την εξαίρετη υποδομή της, τους ασφαλείς δρόμους της, τα περίκομψα κτίρια, την καλή δημόσια υγεία και το εκτεταμένο ποδηλατικό δίκτυο, που φέτος μείωσε το κόστος του ετήσιου εισιτηρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο ένα ευρώ την ημέρα. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ μικρό σε μια πόλη 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία όμως πρέπει κι αυτή να επαγρυπνεί, καθώς ουδείς γνωρίζει, όπως προειδοποιεί η Mercer, τι μας ξημερώνει.

Πιο χαμηλά, και συγκεκριμένα στην 24 θέση, στον κατάλογο που αφορά την ασφάλεια, έπεσε αναπάντεχα το Όσλο εξαιτίας της δράσης ενός μόνον ατόμου, του δολοφόνου Αντερς Μπράιβικ, υπευθύνου για το μακελειό του Ιουλίου. Συνήθως, όμως, το Οσλο κατέχει μία από τις πρώτες 15 θέσεις.

Η χειρότερη πόλη στον κόσμο είναι, χωρίς αμφιβολία, η Βαγδάτη, όπως ήταν και πέρυσι, καθώς δεν παρέχει ούτε ασφάλεια ούτε ποιότητα ζωής, με ξένους και ντόπιους να πέφτουν θύματα βίας σε καθημερινή βάση. Οι γερμανικές και ελβετικές πόλεις παρουσιάζουν σταθερά τις καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά το επίπεδο διαβίωσης, με τη Ζυρίχη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Γενεύη και τη Βέρνη να περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα. Τις άλλες τρεις θέσεις στη δεκάδα κατέχουν το Οκλαντ, ο Καναδάς και η Κοπεγχάγη.
skai.gr