Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γδύθηκαν 17 βουλευτές για να «απεκδυθούν» την βουλευτική ασυλία

Σλοβάκοι βουλευτές απαλλάχθηκαν από τα ρούχα τους στο πλαίσιο μιας ασυνήθιστης εκστρατείας κατά της κοινοβουλευτικής ασυλίας, την κατάργηση της οποίας ζητούν, πριν από μια συζήτηση για το θέμα αυτό που πρόκειται να ...





πραγματοποιηθεί σήμερα στο κοινοβούλιο. Μια φωτογραφία 17 βουλευτών του φιλελεύθερου κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη (SaS), οι οποίοι έχουν αναπτύξει, εν είδει ενδυμάτων, ένα πανό που γράφει «Ας αφήσουμε τους κοινοβουλευτικούς να απαλλαγούν από την ασυλία τους», αναρτήθηκε στο προφίλ του κόμματος στο Facebook και αναπαρήχθη από τη μεγαλύτερη ταμπλόιντ εφημερίδα της Σλοβακίας, τη «Novy Cas».
«Οι βουλευτές είναι άνθρωποι όπως όλοι και δεν έχουν ανάγκη προνομίων όπως η ασυλία», υποστηρίζει το κόμμα SaS.

Σύμφωνα με το σλοβακικό νόμο, οι κοινοβουλευτικοί προστατεύονται στη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας τους από κάθε δικαστική δίωξη, πράγμα που έχει επιτρέψει σε πολλούς βουλευτές να διαφύγουν της τιμωρίας για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.
Το κόμμα SaS υπήρξε το 2010 ο εισηγητής ενός δημοψηφίσματος για την κατάργηση ορισμένων προνομίων των βουλευτών, όμως η ψηφοφορία αυτή ακυρώθηκε λόγω ανεπαρκούς συμμετοχής.
«Αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση του κοινοβουλίου πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 10ης Μαρτίου και συνεπώς η τελευταία ευκαιρία να καταργηθεί η ασυλία», δήλωσε ο Μάρτιν Σρεν, ένας από τους βουλευτές του SaS που πόζαραν για τη φωτογραφία.
ethnos