Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινάει αύριο το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι

Στιγμές ξεγνοιασιάς θα προσφέρει από αύριο στους κατοίκους του Ρεθύμνου το καρναβάλι με τους Ντελάληδες να πιάνουν δουλειά. Προπομποί του καρναβαλιού, για τέσσερις ημέρες, θα βρεθούν σε όλα τα χωριά του Ρεθύμνου, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα συμμετοχής και γιορτής μέσα στο πλαίσιο των προετοιμασιών...
για την καρναβαλική περίοδο. Οι 15.000 και πλέον καρναβαλιστές που μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή, επικαλούνται τη φαντασία αλλά και την αισιοδοξία τους, ώστε οι 42 ομάδες και τα 30 άρματα που θα παρουσιαστούν, να αποδείξουν πως μέσα από την κοινή δράση, όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Όλα τα άρματα και οι στολές κατασκευάζονται στο Ρέθυμνο.

'«Οι Έλληνες, παρά τους Κύκλωπες και τις Σειρήνες, την Κίρκη, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τους Μνηστήρες, που επιβουλεύονται και διεκδικούν την ομορφιά και τον πλούτο της χώρας μας, θα βγουν από αυτή την Οδύσσεια νικητές και θα φτάσουν στη δική τους Ιθάκη.

Ο θρίαμβος με τον οποίο κλείνει η θεματική του φετινού καρναβαλιού, είναι το δικό μας αισιόδοξο μήνυμα για τον επίλογο τούτης της περιπέτειας στην οποία πρωταγωνιστούμε όλοι οι Έλληνες», τόνισαν οι διοργανωτές του καρναβαλιού κατά την παρουσίαση του προγράμματος της καρναβαλικής περιόδου.