Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινά την Τετάρτη η απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Φρένο σε φαινόμενα «μαϊμού αναπήρων» ευελπιστεί να βάλει το υπουργείο Υγείας μέσω της απογραφής των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων που ξεκινά αύριο, και της δημιουργίας ενιαίου μητρώου. Στο υπουργείο η λίστα των καταγγελιών για τη χορήγηση....




επιδομάτων προνοιακής μορφής σε μη δικαιούχους είναι πολύ μεγάλη, είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης, προσθέτοντας ότι μεγάλη είναι και η λίστα των υποθέσεων που έχουν φύγει για την Εισαγγελία. Σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει οικογένεια η οποία χρησιμοποιώντας μία φορά τα χαρτιά της αναπηρίας, παίρνει 7 φορές το επίδομα. Ένας είναι ο ασθενής, είπε ο κ. Μπόλαρης, προσθέτοντας ότι η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα.

Η απογραφή πραγματοποιείται μόνο μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, όσων το επώνυμο ξεκινά:

από Α έως Ι, θα απογραφούν από αύριο μέχρι 15-02-2012
από Κ έως Ο, θα απογραφούν από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012
από Π έως Ω, θα απογραφούν από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012.

Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα, είπε ο υφυπουργός.
Η απογραφή αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα είτε περισσότερα επιδόματα από τη λίστα με τις κατηγορίες επιδομάτων που ακολουθεί:

1. Βαριάς Αναπηρίας
2. Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης
3. Εγκεφαλικής Παράλυσης
4. Κώφωσης
5. Κίνησης
6. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων
7. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ασφαλισμένων Δημοσίου
8. Συγγενούς αιμολυτικής αναιμίας/συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης
9. Τυφλότητας
10. Νόσου του Χάνσεν
11. Απροστάτευτων Ανηλίκων
12. Ομογενών
13. Στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ
14. Διατροφικό (νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων).