Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ισόβια σύνταξη 200.000 ευρώ στον Βουλφ

Ισόβια σύνταξη, ύψους περίπου 200.000 ευρώ ετησίως, όπως προβλέπει ο νόμος, θα λαμβάνει ο παραιτηθείς Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Προεδρία. «Έπειτα από εξέταση, η προεδρία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την καταβολή αυτής της σύνταξης βάσει...




του νόμου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και διευκρινίζεται ότι «ο Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ παραιτήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2012 για πολιτικούς λόγους». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία οι παραιτηθέντες πρόεδροι δεν λαμβάνουν σύνταξη παρά μόνο αν παραιτήθηκαν για «πολιτικούς λόγους ή για λόγους υγείας».

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο Βουλφ παραιτήθηκε όταν η εισαγγελία του Ανόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι επωφελήθηκε της θέσης του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας για να λάβει δάνεια και χάρες και στη συνέχεια για απόπειρα συγκάλυψης των ενεργειών του αυτών.

Μετά την παραίτησή του πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ζητήσει να μην καταβληθεί σύνταξη στον Βουλφ. Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στην εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag, το 78% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει ότι επιθυμεί ο Βουλφ να παραιτηθεί της σύνταξης.