Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς κουβέρτες χιλιάδες μετανάστες στον Έβρο

ΝΤΑΛΑΡΑ, ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!!!
Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα κράτησης του Έβρου καταγγέλλουν εκ νέου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τονίζοντας ότι εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών δεν υπάρχει θέρμανση στους συγκεκριμένους....




χώρους, ενώ δεν παρέχονται στους μετανάστες επιπλέον ρουχισμός, υπνόσακοι, ισοθερμικές κουβέρτες ή άλλες προμήθειες για να κρατηθούν ζεστοί.

Οι ελληνικές αρχές κατασκευάζουν νέα εγκατάσταση, το κέντρο μεταβίβασης στον Πόρο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα Μαρτίου. Όλοι οι νεοαφιχθέντες μετανάστες θα εγγράφονται στο νέο αυτό κέντρο, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα κάνουν διαλογή των ιατρικών περιστατικών.

«Οι νεοαφιχθέντες μετανάστες περίμεναν για πάνω από μια μέρα στoυς χώρους αναμονής σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες» δήλωσε ο υπεύθυνος προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στον Έβρο, Αντόνιο Βιρτζίλιο.

«Οι μετανάστες έχουν ήδη βιώσει πολύ σκληρές συνθήκες, ταξιδεύοντας για να διασχίσουν τα σύνορα. Μόλις έφταναν στην Ελλάδα, έπρεπε να περιμένουν για ώρες, χωρίς ζεστά ρούχα για να προστατευτούν από το κρύο, κάποιες φορές χωρίς να υποβάλλονται σε ιατρικό τσεκ από τους γιατρούς του υπουργείου Υγείας» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες.

Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα πρόκειται να διενεργήσουν βελτιωτικά έργα στους χώρους αναμονής έτσι ώστε οι μετανάστες να λαμβάνουν σχετική προστασία από το ψύχος.

Το 2011, συνελήφθησαν 54.974 μετανάστες χωρίς έγγραφα και αιτούντες άσυλο για παράνομη διέλευση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.