Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βαθμολογεί και υπουργούς τώρα ο Ρέσλερ!

Πυρ και μανία είναι η γερμανική κυβέρνηση με τις επιδόσεις της ελληνικής πλευράς στον τομέα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. "Ένας προσωρινός απολογισμός της γερμανικής προσφοράς στήριξης είναι απογοητευτικός. Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά....




παραμένει ανεπαρκής", αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

"Εάν άκουγε κανείς τον ενθουσιασμό του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πιστέψει ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό στην πορεία για ένα καλύτερο μέλλον", γράφει το γερμανικό φύλλο ανεφερόμενο στον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο έγγραφο, η γερμανική πλευρά επικρίνει τον κ. Χρυσοχοϊδη και τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης αθέτησαν τις υποσχέσεις τους και ότι οι προσπάθειες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν συνιστούν προτεραιότητα.

Η Ελλάδα δεν κάνει χρήση της βοήθειας που της προσφέρει η Γερμανία στο πεδίο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων, παρά τη σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρει το εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου που έχει στην κατοχή της η Süddeutsche Zeitung.

Για κάποιους, πρόκειται για ακόμη μια ωμή παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της Ελλάδας. Άλλοι επισημαίνουν ότι ορθώς το Βερολίνο στηλιτεύει τις παλινωδίες της ελληνικής κυβέρνησης αφού στον τομέα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας δεν έχει σημειωθεί πρόοδος...

Στο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung με τίτλο "Πολλή φασαρία και κούφια λόγια", αναφέρεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, "υποσχέθηκε πολλά στους Γερμανούς, όπως την κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων στο πεδίο των επενδύσεων, την επίλυση του προβλήματος των χρεών του ελληνικού δημοσίου προς τις γερμανικές εταιρείες και άλλα". Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το ζήτημα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς.