Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Απειλούν με λουκέτο και στα διανυκτερεύοντα οι φαρμακοποιοί

Πολύ σκληρή απάντηση με «λουκέτα» διαρκείας ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί σε περίπτωση που επιμένει το υπουργείο Υγείας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. «Πάμε για μεγάλες συγκρούσεις», ανακοίνωσε σήμερα ο....




πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, μιλώντας στο Βήμα και τόνισε ότι θα προτείνει στην γενική συνέλευση των φαρμακοποιών να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα! Ο κόσμος, αν «περάσει» η πρόταση του, θα εξυπηρετείται μόνο από δύο φαρμακεία, ένα στον Πειραιά και ένα στην Αθήνα, εξήγησε, ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά να μην επιμείνει το υπουργείο στην ψήφιση του μέτρου.

Ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος εκτίμησε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. «Το λένε επειδή είναι εξοργισμένοι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ελπίζει πώς «η γενική συνέλευση τη Δευτέρα θα δείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία».

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί επιμένουν ότι δεν θα υποχωρήσουν στο θέμα της απελευθέρωσης και στις ρυθμίσεις που θα τους επιφέρουν μεγάλη μείωση στα έσοδα.