Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΗ: Αυξήσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης

Σε αυξήσεις 7% μεσοσταθμικά στα τιμολόγια υψηλής τάσης του ηλεκτρικού, προχωρά η ΔΕΗ από τον Μάρτιο, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα τιμολόγια παραμένουν «παγωμένα» από τον Ιούλιο του 2008. Προσθέτει δε ότι το γεγονός πως οι πελάτες που τροφοδοτούνται....
από το δίκτυο υψηλής τάσης (πρόκειται για περίπου είκοσι μεγάλες βιομηχανίες) παραμένουν στη ΔΕΗ ενώ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλον προμηθευτή ή να πραγματοποιήσουν απευθείας εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, «επιβεβαιώνει την ανταγωνιστικότητα των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2012».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ:

- Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τους πελάτες Υψηλής Τάσης παρέμειναν «παγωμένες» από τον Ιούλιο του 2008, ενώ το 2011 και το 2012, τόσο οι διεθνείς τιμές καυσίμων (φυσικού αερίου, πετρελαίου, κλπ) όσο και οι τιμές αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας στην χονδρεμπορική αγορά, έχουν ανέβει σημαντικά.

- Τα νέα τιμολόγια Υψηλής Τάσης θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν, τουλάχιστον, το κόστος της Επιχείρησης. Τα κοστολογικά στοιχεία των τιμολογίων Υψηλής Τάσης είχαν τεθεί υπόψη της ΡΑΕ ήδη από τον Απρίλιο του 2011 και τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τους.

- Η επιχείρηση βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους πελάτες υψηλής τάσης από τον Ιανουάριο του 2011 και ικανοποίησε σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων τους.

- Η μεσοσταθμική μεταβολή των τιμολογίων για το 2012 είναι της τάξης του 7%, ενώ για αρκετούς πελάτες προκύπτουν μειώσεις.