Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Τα χιόνια δεν «λιώνουν» ούτε την Πέμπτη

Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια δεν φαίνεται να υποχωρούν. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με....

τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα υπόλοιπα τμήματα. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά του νομού. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία και Θράκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις πρόσκαιρα στα νότια αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο

Τοπικές νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια πεδινά και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 06 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.