Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

"Πρέπει να βοηθήσουν οι πλούσιοι την κατάσταση"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους, εκτιμώντας ότι το ισχύον φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο. «Σήμερα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί πληρώνουν από τους πιο χαμηλούς φόρους εδώ και 50 χρόνια», δήλωσε ο Ομπάμα στο καθιερωμένο....
εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το ραδιόφωνο. Χάρη στο υπάρχον φορολογικό σύστημα δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πληρώνουν μικρότερο ποσοστό φόρου από τις γραμματείς του, πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχει νόημα», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μειώσεις στους φόρους των πιο πλούσιων Αμερικανών, όπως εγώ, ο Γουόρεν Μπάφετ ή ο Μπιλ Γκέιτς, σε ανθρώπους που δεν έχουν την ανάγκη και δεν το έχουν ζητήσει ποτέ; 'Η θέλουμε να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε σε πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και μας διατηρούν ασφαλείς; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τα δύο», εξήγησε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει αυτές τις δηλώσεις την ώρα που το Κογκρέσο αναμένεται να εξετάσει μια πρόταση για την αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, διατηρώντας αμετάβλητους τους φόρους για όσους κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια ετησίως.

Ο Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τους γερουσιαστές για να τους ζητήσουν να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση.

«Πάρτε τους τηλέφωνο, γράψτε τους, επισκεφθείτε τους και πείτε τους να σταματήσουν να προσφέρουν μειώσεις φόρων στους ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη. Έτσι θα κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη και πολύ πιο δυνατή», υπογράμμισε.