Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στα "όπλα" οι κάτοικοι του κέντρου για τους οίκους ανοχής...Μεγάλες οι ευθύνες του Δήμου Αθηνών.

Οριστικό τέλος στη -διαρκή- παράνομη λειτουργία 620 οίκων ανοχής και των μεταμφιεσμένων "στούντιο", απαιτούν οι σύλλογοι και οι κάτοικοι της Αθήνας. Με επιστολή που απηύθυναν προς τους αρμόδιους υπουργούς, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον....





δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ζητούν να εφαρμοστεί – επιτέλους- ο ν. 2734/1991 που ρυθμίζει τη χωροθέτηση και τη λειτουργία των "ναών" του αγοραίου έρωτα. Μεταξύ άλλων, αυτός προβλέπει την απαγόρευση της στέγασής τους σε διατηρητέα και παραδοσιακά κτήρια, και την απόστασή τους κατά 200 μέτρα τουλάχιστον σε ακτίνα από σχολεία, πλατείες, εκκλησίες, παιδικές χαρές κλπ. Όπως καταγγέλλουν, οι οίκοι ανοχής (μόνο έξι είναι καθόλα νόμιμοι) αποτελούν μια "υγειονομική βόμβα", καθώς στεγάζονται σε ακατάλληλους και ετοιμόρροπους χώρους με άθλιες συνθήκες υγιεινής, αποτελώντας τοπίο μόλυνσης για την ευρύτερη περιοχή.

Στην πλειοψηφία τους στηρίζονται στην εκμετάλλευση παράνομα εκδιδομένων γυναικών που δεν έχουν στην πλειονότητά τους πιστοποιητικά υγείας και δεν υπόκεινται σε ελέγχους, για μολυσματικές ασθένειες.

Επειδή δεν διαθέτουν τουαλέτες για τους "πελάτες" τους, οι γύρω δρόμοι μετατρέπονται σε υπαίθρια ουρητήρια. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κεραμεικού – Μεταξουργείου, μόνον στην περιοχή τους "εξυπηρετούνται" κάθε 24ωρο 2000 άτομα, κυρίως παράνομοι μετανάστες, ενώ και το σύνολο των ιερόδουλων ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Οι κάτοικοι και οι σύλλογοι δεν αποκλείουν την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά όλων των εμπλεκομένων φορέων, επικαλούμενοι λόγους προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων έχει προχωρήσει στην κατάθεση μίας πρότασης που αφορά αλλαγές στο νόμο ο οποίος διέπει τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τους οίκους ανοχής.

Για παράδειγμα, η άδεια λειτουργίας να εκδίδεται από τον οικείο δήμαρχο με την καταβολή παραβόλου 1000 ευρώ και μετά από γνωμοδότηση επιτροπής που θα αποτελείται από υγιειονομικούς, αστυνομικούς και νομικούς.

Σε περίπτωση που κάποια εκδίδεται χωρίς να κατέχει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματςο ή εργάζεται επ' αμοιβή σε οίκημα που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια, τότε τιμωρείται με ποινή φυλάκισης δύο μηνών και βαριά χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με την πρόταση του δήμου, η άδεια αφαιρείται αν στον εγκεκριμένο χώρο απασχολούνται άτομα που δεν έχουν τη σχετική άδεια ή συντρέξουν λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.
elkosmos.gr