Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Δήμος Αχαρνών: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Χρυσοχοΐδη

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Προστασία του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατέθεσε ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα». Συγχρόνως, εξετάζει το ενδεχόμενο της....
αποβολής της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας από το αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο.

Σε εξώδικο που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Ντούρος στις 12 Απριλίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -και το οποίο είχε κοινοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο γραφείο πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΕΚΑ- εξηγεί ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου, αναγνωρισμένη από το δημόσιο και ως εκ τούτου «προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια [σ.σ το υπ. Προστασίας του Πολίτη] οφείλει να ζητήσει την άδεια-έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών».

Τότε, στις 12 Απριλίου, ο δήμος καλούσε εντός πέντε εργάσιμων ημερών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να συμμορφωθεί «προς το διατακτικό των ανωτέρω αποφάσεων [σ.σ. επικαλείται παλιότερες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την κυριότητα του κτήματος]» και να απόσχει «από κάθε ενέργεια που προσβάλλει τα εμπράγματα δικαιώματά μας στην έκταση».

Την Κυριακή εγκαταστάθηκαν στο χώρο οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν συνολικά 220.

Έως τις 15 Μαΐου αναμένεται ο αριθμός των κρατουμένων να φθάσει τα 1.200 άτομα