Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Όσοι είχαν χρήματα αγόρασαν "φτηνό" πετρέλαιο θέρμανσης

Οι προνοητικοί και φυσικά όσοι είχαν τα απαραίτητα χρήματα φρόντισαν να «φουλάρουν» τις δεξαμενές πετρελαίου των πολυκατοικιών τους με γλιτώνοντας έτσι το καπέλο του Οκτωβρίου. Στις περισσότερες πολυκατοικίες διαχειριστές και ένοικοι έδωσαν μάχη τις τελευταίες ημέρες να εξασφαλίσουν τα....




απαραίτητα χρήματα ώστε να προμηθευτούν από τώρα πετρέλαιο θέρμανσης με 1,04 ευρώ το λίτρο και όχι τον ερχόμενο χειμώνα όταν η τιμή θα φτάσει τα 1,40.

Προκειμένου να μην πληρώσουν χρυσάφι το πετρέλαιο θέρμανσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που με το υστέρημά τους έσπευσαν μαζικά να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης από τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών «οι παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης θα σταματήσουν απόψε τα μεσάνυχτα και σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο οι πωλήσεις στην Αττική κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 20% καθώς πολλές ήταν οι πολυκατοικίες που ενώ ήθελαν να φουλάρουν από τώρα δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα και συχνά διαπραγματεύονταν την αγορά πετρελαίου ακόμη και με δόσεις».

Από την πλευρά των πολιτών δεν είναι λίγοι πλέον αυτοί που αντιμετωπίζουν το πετρέλαιο σαν επένδυση, αφού του χρόνου η τιμή του θα είναι απλησίαστη και σε πολλές πολυκατοικίες το καλοριφέρ τον επόμενο χειμώνα θα παραμείνει κλειστό.

Σύμφωνα με τον κ. Κιούση «η μείωση των πωλήσεων τον φετινό χειμώνα ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με τις αυξημένες παραγγελίες του Απριλίου καθώς υπήρξαν περιοχές της χώρας που φέτος έκοψαν στο μισό την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης».

Το κύριο θέμα των συνελεύσεων στις πολυκατοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων ήταν η έγκαιρη αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Η έλλειψη χρημάτων όμως ήταν αυτή που απέτρεψε τελικά την προμήθεια πετρελαίου με την τωρινή χαμηλότερη τιμή αφού η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων νοικοκυριών δεν τους επέτρεψε να τροφοδοτηθούν ούτε με έναν τόνο. Στις περισσότερες συνελεύσεις η απόφαση ήταν αρνητική λόγω έλλειψης χρημάτων.