Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μας "δουλεύουν" οι φωστήρες της Ιπποκράτους...εκθέτουν τον Βενιζέλο

Στην Ιπποκράτους μας δουλεύουν κανονικά! Ο Τομέας Επικοινωνίας δημοσιοποίησε κείμενο πολιτικών θέσεων με τη μορφή 14 ερωτήσεων-απαντήσεων. Για την ακρίβεια, δημοσιοποίησε το μνημόνιο της απόλυτης κωλοτούμπας του Βενιζέλου! Το έχουμε..




ξαναγράψει, όσο ο Βενιζέλος παρακολουθεί την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, τόσο θα μας εντυπωσιάζει. Απευθυνόμενος στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Βενιζέλος υπόσχεται ένταξη των επαγγελματιών στο νόμο Κατσέλη, ρυθμίσεις για ελάφρυνση και νέους κανόνες για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Καλωσορίσατε στην πραγματικότητα κύριε Πρόεδρε το ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια όμως, αυτά ακριβώς που τώρα τα λέτε, όταν τα πρότεινε από τις αρχές του 2012 η Κατσέλη, καταθέτοντάς σας συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί σφυρίζατε αδιάφορα; Γιατί βάζατε διάφορους κύκλους να λένε ότι η Κατσέλη είναι λαϊκίστρια; Γιατί ως Υπουργός Οικονομικών που είχατε και το μαχαίρι και το πεπόνι δεν φέρατε αυτές τις ρυθμίσεις; Ή μήπως να θυμηθούμε πώς εσείς και ο συνάδελφός σας Κουτρουμάνης «αδειάσατε» τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκο, ο οποίος είχε καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων, και εν μία νυκτί, ύστερα από υποδείξεις των τραπεζιτών και της τρόικα τα αποσύρατε; Υπάρχει έστω και ένας υπερχρεωμένος ελέυθερος επαγγελματίας που να σας πιστεύει; Αν δεν λέγετε αυτό πολιτικό θράσος, τότε σίγουρα πρόκειται περί πολιτικής αφέλειας…

Τι άλλο όμως σκαρφίστηκαν να συμπεριλάβουν στο «πολιτικό κείμενο» του ΠΑΣΟΚ οι φωστήρες του Βενιζέλου εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα; Διαβάστε όπως είναι γραμμένο: «Να προστατευθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η συλλογική αυτονομία» ώστε «οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα να καθορίζονται μόνο μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εργοδοτών – εργαζομένων, χωρίς καμμία κρατική παρέμβαση». Ποιος τα ισχυρίζεται αυτά; Ο Υπουργός Οικονομικών που σύρθηκε πλήρως από τις απαιτήσεις της τρόικα να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις. Αυτός που έφερε το άρθρο 37 με το οποίο διέλυσε κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και ο οποίος εκβίασε από τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την διαγραφή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ της Κατσέλη, επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 37! Αλήθεια, ποιος είναι ο πραγματικός Βενιζέλος; Αυτός που υπερασπιζόταν το άρθρο 37 και έδινε «μάχες» για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη μείωση με κρατική παρέμβαση του κατώτατου μισθού ή μήπως αυτός που έρχεται τώρα, μετά την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, και κάνει στροφή 180ο; Αλήθεια, οι φωστήρες του Βενιζέλου που έγραψαν τις 14 ερωτήσεις-απαντήσεις, ζούνε σε άλλη χώρα όταν γράφουν για «αποκατάσταση του κατώτατου μισθού που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»; Παρακολουθούν στοιχειωδώς το τι γίνεται σε αυτή τη χώρα; Έχουν συναίσθηση ποιος ήταν Υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τον καταγκρέμνισμα του κατώτατου μισθού;

Και για να ευθυμήσουμε λίγο, το ΠΑΣΟΚ στο πόνημα των πολιτικών θέσεων μιλάει για ένα Νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα! Αλήθεια, θυμήθηκε 2,5 χρονιά μετά το ΠΑΣΟΚ την φορολογική μεταρρύθμιση; Εξήγησε ποτέ στους πολίτες ο Παπακωνσταντίνου γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών; Άφησε τους φοροφυγάδες να κάνουν πάρτι και τα έσοδα να πατώνουν και για να αναπληρώνει τα ελλείμματα έβαζε χαράτσια και επέβαλλε οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Και έρχεται σήμερα ο Βενιζέλος να μιλάει για φορολογική μεταρρύθμιση….

Το καλύτερο όμως το έχουν γράψει οι φωστήρες του κ. Βενιζέλου στην ερώτηση 13 (γρουσούζικος αριθμός): «ο τόπος δεν κυβερνάται χωρίς το ΠΑΣΟΚ». Η φράση αυτή αποτυπώνει την απόλυτη αλήθεια για τη σημερινή κατάντια του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του. Ένα κόμμα που πάσχει από την ασθένεια του Κυβερνητισμού. Ένα κόμμα που βρέξει – χιονίσει τα στελέχη του πρέπει να είναι Υπουργοί και κρατικοδίαιτοι σε διάφορες θέσεις στο δημόσιο.

Οι κάλπες όμως τους επιφυλάσσουν μεγάλη έκπληξη στις 17 του Ιούνη….

Λάμπρος Κ.