Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Αύξηση των ανέργων στη Γερμανία

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αυξήθηκε τον Ιούλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η κρίση χρέους στην ΕΕ και η ανασφάλεια που σχετίζεται με αυτήν αρχίζει να πλήττει την μεγαλύτερη οικονομία της. Σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία...


για την απασχόληση, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 7.000 αυτόν τον μήνα, στους 2,888 εκατ. ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο, στο 6,8%.

Την αύξηση του αριθμού των ανέργων ανέμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.

Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εποχική προσαρμογή των στοιχείων, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 66.800 στους 2.876 εκατ. ανθρώπους κι είναι ο υψηλότερος από τον Απρίλιο -- ένα δεδομένο που θεωρείται πολιτικά σημαντικό.

Ποσοστιαία αυτό σημαίνει ότι το μη εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε από 6,6% τον Ιούνιο στο 6,8% τον Ιούλιο. Πριν από ένα χρόνο, το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 7%.

"Η εξέλιξη της γερμανικής αγοράς εργασίας παρέμεινε τον Ιούλιο συνολικά θετική, ωστόσο η αγορά επέδειξε ενδείξεις μιας πιο ασθενούς εξέλιξης", ανέφερε ανακοίνωση της υπηρεσίας.