Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας: Παγίδευαν και εκβίαζαν ανήλικους

Τα πλοκάμια του σε όλη τη χώρα είχε απλώσει το νέο αρρωστημένο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι «χάκερ» της ΕΛ.ΑΣ. επί έναν ολόκληρο μήνα σάρωναν....


το Διαδίκτυο και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη συνολικά δεκαπέντε ατόμων τα οποία κατέβαζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ εκβίαζαν ακόμη και ανήλικα αγόρια προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.

Κάτω από άκρα μυστικότητα μετέβησαν σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ροδόπης, στο Ηράκλειο και στα Χανιά της Κρήτης, όπου προέβησαν σε επτά συλλήψεις, ενώ σχημάτισαν δικογραφία κατά συνολικά δεκαπέντε ατόμων, δεκατριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών, ηλικίας από 18 έως 69 ετών. Ανάμεσά τους είναι δικηγόροι, τραπεζικοί υπάλληλοι, καθώς και ένας 23χρονος φαντάρος που συνελήφθη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ολοι τους κατείχαν σε ψηφιακή μορφή σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι δύο από τους κατηγορουμένους προσέλκυαν ανήλικους μέσω forums, chatrooms και των social media και προφασιζόμενοι ότι είναι συνομήλικοί τους, αποσπούσαν ερωτικές τους φωτογραφίες και βίντεο, ενώ στη συνέχεια τους εκβίαζαν για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου, επιδιώκοντας ακόμα την ανταλλαγή και την πώληση του υλικού αυτού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Interpol και της Europol, διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες είχαν καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά είτε για την αγορά ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας είτε για την απευθείας παρακολούθηση υλικού κακοποίησης ανηλίκων, από «κρυφή» ιστοσελίδα του εξωτερικού.

Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδων και προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δεκατρείς φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεκατέσσερις σκληροί δίσκοι που περιείχαν μεγάλο αριθμό ψηφιακών αρχείων παιδικής πορνογραφίας, δύο κινητά τηλέφωνα, εκατόν τριάντα ένας ψηφιακοί δίσκοι (DVD - CD), ογδόντα τρεις βιντεοκασέτες που περιείχαν πλήθος φωτογραφικών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας και πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών. Συνολικά κατασχέθηκαν 33.250 GB αποθηκευτικών μέσων, ήτοι 16.625 ώρες προβολής video.

Στο μεταξύ, ο 23χρονος φαντάρος που συνελήφθη στην Κρήτη οδηγήθηκε χθες στο δικαστικό μέγαρο για να απολογηθεί. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν προφυλάκισαν τον νεαρό, αλλά τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.