Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Μόντι - Ολάντ: Θα κάνουμε τα πάντα για το ευρώ

Την αισιοδοξία τους ότι η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Φρανσουά Ολάντ επανάλαβε την επιθυμία του να κάνει τα πάντα ώστε «να υπερασπιστούμε, να διατηρήσουμε και να...


ενισχύσουμε την ευρωζώνη», μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
«Επαναλάβαμε για μία ακόμη φορά την επιθυμία μας να κάνουμε τα πάντα ώστε αρχικά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο, να υπερασπιστούμε, να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ευρωζώνη, αλλά και να μπορέσουμε να εργαστούμε για την ολοκλήρωσή της» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Αναφερθήκαμε επίσης σε διμερή ζητήματα και στην επερχόμενη γαλλοϊταλική σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Λιόν», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο Μάριο Μόντι εξέφρασε την αποφασιστικότητά του απέναντι στην κρίση στην ευρωζώνη και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε ούτε λεπτό απροσεξίας».

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ «υπήρξαν πολύ σημαντικές πρόοδοι τις τελευταίες εβδομάδες: η ευρωπαϊκή σύνοδος στα τέλος Ιουνίου με το σύμφωνο ανάπτυξης, οι μηχανισμοί σταθερότητας που καθορίστηκαν επακριβώς και τώρα πρέπει να εφαρμοστούν».