Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αεροσυνοδός για το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες

Ο 83χρονος Ron Akana είναι ο γηραιότερος αεροσυνοδός στην ιστορία της αεροπορίας και πλέον το όνομά του φιγουράρει στις σελίδες του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες, έχοντας περάσει 63 χρόνια από τη ζωή του στους αιθέρες! Πρόσφατα ο Akana πέταξε για τελευταία φορά....


από το Denver στο Kauai της Χαβάης με την εταιρεία United, δίνοντας ένα τέλος στην μακρόχρονη καριέρα του, στην πολιτεία από την οποία ξεκίνησε.

Βέβαια, η Χαβάη δεν είναι ο τελικός του προορισμός καθώς σκοπεύει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του ως συνταξιούχος στο Boulder του Κολοράντο, για να είναι κοντά στα πολυαγαπημένα του εγγόνια.

Το 1949, όταν φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Χαβάης, οι φίλοι του είδαν μια αγγελία στην εφημερίδα για τη συγκεκριμένη θέση. Από τους 400 ενδιαφερόμενους οι τυχεροί ήταν 8.

«Δεν ξέραμε καν τι κάνει ένας αεροσυνοδός. Αλλά σήμαινε ότι θα ταξιδεύαμε στις ΗΠΑ, κάτι πολύ σημαντικό εκείνη την εποχή. Φαινόταν πολύ συναρπαστικό και τελικά αποδείχτηκε κάτι παραπάνω. Απλά μας άρεσε να δουλεύουμε με τις γυναίκες» είπε ο ίδιος.