Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Καουζάκ: Μετά το 2015 μείωση των φόρων στη Γαλλία

Τα γαλλικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να αναμένουν μείωση της φορολογίας πριν από το 2015, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καουζάκ, καθώς, όπως είπε, απαιτούνται ακόμη σκληρά....


μέτρα για τη βελτίωση του χρεοκοπημένου συστήματος πρόνοιας. «Αντιμετωπίζουμε δύο δύσκολα χρόνια, δύο αναμφισβήτητα πολύ δύσκολα χρόνια. Αλλά δεν θα υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική προσπάθεια. Ύστερα από το 2015 αναμένουμε να μειώσουμε τις υποχρεωτικές εισφορές» τόνισε ο Γάλλος υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ερωτηθείς αν η Γαλλία μπορεί να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράταση ενός χρόνου, προκειμένου να εκπληρώσει τον στόχο μείωσης του ελλείμματός της, απάντησε: «Μονομερώς, αυτό αποκλείεται. Η Γαλλία έχει δώσει τον λόγο της και σκοπεύει να τον τηρήσει». Πρόσθεσε πάντως πως, αν η Ισπανία ή η Ιταλία ζητήσουν από την επιτροπή περισσότερο χρόνο, η χώρα του δεν θα φέρει αντιρρήσεις.

Την Παρασκευή, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος προβλέπει μέτρα ύψους 36,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα προέλθουν από την αύξηση φόρων και την περικοπή δαπανών το επόμενο έτος, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.