Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας

Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας για την έναρξη του τελικού γύρου διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων. Τη Δευτέρα επίσης, κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου...


προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε διέψευσε τα περί ειλημμένης απόφασης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει νέα κατάσταση πραγμάτων για την Ελλάδα», διευκρίνισε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που ήθελαν την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης να είναι ειλημμένη, και να δίδεται αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Η τρόικα διαπραγματεύεται και συζητά με την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα συντάξει την έκθεσή της. Μόνο όταν παρουσιαστεί η έκθεση θα έχουμε μια βάση για να αποφασίσουμε πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Κότχαους, σε δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.