Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γ.Γκάουκ: Δεν πρέπει να γίνονται μαθήματα στους Έλληνες

«Πολύ προσεκτικά» θα σκεφτεί το πότε θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, προκειμένου, όπως είπε ο ίδιος, η επίσκεψή του να μην εκληφθεί ως προσπάθεια άσκησης επικυριαρχίας. Σε συνέντευξή....


του στην Γερμανική Ραδιοφωνία, με αφορμή την επέτειο της γερμανικής επανένωσης (3 Οκτωβρίου), ο κ. Γκάουκ τόνισε ότι «το σημαντικό δεν είναι να πουν οι Γερμανοί στους Έλληνες τι πρέπει να γίνει, αλλά να δρομολογηθεί στην Ελλάδα μια συζήτηση που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα», καθώς, όπως επισήμανε, «χωρίς γνώση των δεδομένων δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η αλήθεια ως προς την επικρατούσα κατάσταση».

Ο Γερμανός Πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι "κανένα έθνος δεν επιτρέπει να του γίνονται μαθήματα από ένα άλλο έθνος, πόσο μάλλον όταν αυτό το έθνος ήδη νωρίτερα έχει καταφερθεί εναντίον του, όταν αυτό που πρέπει να μάθει πονάει» και πρόσθεσε: «Στις χώρες όπου είναι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις η συζήτηση αυτή πρέπει να ξεκινήσει από το εσωτερικό. Εμείς μπορούμε μόνο να πούμε, δείτε τις δικές μας εμπειρίες, αλλά δεν μπορούμε να εμφανιστούμε ως οι παιδαγωγοί ολόκληρης της Ευρώπης».