Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Υπεξαίρεσαν 18.500 ευρώ από κρατούμενους της φυλακής Γρεβενών

Μια περίεργη υπόθεση, που αφορά υπεξαίρεση 18.500 ευρώ, τα οποία ανήκαν στους κρατούμενους των φυλακών Φελίου Γρεβενών, ερευνά το ΣΔΟΕ. Το ποσό αυτό βρισκόταν στο ταμείο των φυλακών και κύριος υπεύθυνος ήταν ο λογιστής του σωφρονιστικού καταστήματος, ο....


οποίος συγκεντρώνει τις υποψίες των αρμοδίων και τις τελευταίες μέρες τυγχάνει να είναι άφαντος. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν ο διευθυντής της φυλακής και ο διαχειριστής έκαναν έλεγχο στο ταμείο. Βρέθηκαν κάποια στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τα χρήματα, ωστόσο δεν ήταν αρκετά, με τη διεύθυνση να κάνει αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του ανέθεσε το θέμα στο ΣΔΟΕ.

Κλιμάκιο του πήγε στις φυλακές και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι όντως υπάρχει έλλειμμα και μάλιστα αγγίζει τα 18.500 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά είναι των κρατουμένων, οι οποίοι τα παραδίδουν για φύλαξη, παίρνοντας όσα τους χρειάζονται για τα ατομικά τους έξοδα.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε τρία πρόσωπα. Στον λογιστή, ο οποίος έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί ενώ δεν έστειλε ούτε το απολογητικό υπόμνημα που του είχε ζητήσει η ΣΔΟΕ. Στον πρώην διαχειριστή, ο οποίος κάνει χρήση γονικής άδειας ενός έτους και στον προϊστάμενο Οικονομικού, που ζήτησε και πήρε μετάθεση για τις φυλακές Διαβατών.