Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Oι Έλληνες πολιτικοί καυγαδίζουν για τα μέτρα

Το πρακτορείο Bloomberg με σημερινό του δημοσίευμα αναφέρεται στην απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κλείσει χθες τα μέτρα και υποστηρίζει πως με τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ξεκινάει μια νέα φάση για την Ελλάδα. Δεν παραλείπει...


να επισημάνει πως όλα αυτά γίνονται εν μέσω καυγάδων πολιτικών αρχηγών. «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ελπίζουν να βρεθεί τελικά μια συμφωνία σχετικά με την παροχή περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα», δήλωσε ο Carsten Brzeski, ανώτερος οικονομολόγος της ING Group στις Βρυξέλλες.
«Η αποφασιστική φάση για την Ελλάδα έχει ξεκινήσει» δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg, το οποίο σχολιάζει ότι την ώρα που οι εξελίξεις τρέχουν στην Ευρώπη, οι Έλληνες πολιτικοί «καυγαδίζουν πάνω από τα νέα μέτρα».
Σύμφωνα με το πρακτορείου οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ψάχνουν τους τρόπους για να καλύψουν το κενό χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

Προσπαθούν να επεξεργαστούν ένα σχέδιο που θα μειώσει το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, από περίπου 144% τώρα εν μέσω της ύφεσης.