Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Υπουργός ψάχνει συνεργάτες με δείκτη νοημοσύνης άνω του 140

ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΥΠΟΣ - Η ΠΛΕΟΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Με αγγελία που δημοσιεύεται στις εφημερίδες των Σκοπίων ο υπουργός υγείας της ΠΓΔΜ Νίκολα Τοντόρφ, ψάχνει για επτά με δέκα εξωτερικούς....


συνεργάτες, με βασική προϋπόθεση να έχουν Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο του 140! Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι συνεργάτες αυτοί θα αποτελέσουν μέλη μίας νεοσύστατης Επιτροπής στο υπουργείο Υγείας σχετικά με αναλύσεις στον χώρο της Υγείας και θα αμείβονται με 50 έως 80 ευρώ έκαστος για μία με δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής το μήνα.

Οι συνεργάτες, όπως αναφέρεται στην αγγελία, πρέπει να έχουν πιστοποιητικό από τον διεθνή οργανισμό Μένσα (Mensa) ,με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι διαθέτουν υψηλό Δείκτη Νοημοσύνης.

Η αγγελία αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, κυρίως στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με επικριτικά σχόλια περί πολιτικής διακρίσεων από τον υπουργό Υγείας της ΠΓΔΜ, ενώ η είδηση μεταδίδεται και από ξένα μέσα ενημέρωσης.
Σε ορισμένα σχόλια αναφέρεται ότι όσοι δεν έχουν τον Δείκτη Νοημοσύνης που ζητάει ο κ.Τοντόρφ «πρέπει να φέρουν στο βραχίωνα κίτρινη κορδέλα».

Ο ίδιος ο κ.Τοντόροφ, απαντώντας στις επικρίσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι υπάρχει τίποτα μεμπτό στην αγγελία αυτή, σημειώνοντας ότι σκοπός του είναι η συγκρότηση μία ομάδας ικανότατων συμβούλων για να παρέχουν υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του χώρου της Υγείας στην ΠΓΔΜ.

Η Μένσα (Mensa) είναι ένας διεθνής οργανισμός, στην οποία για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.
Ο μέσος Δείκτης Νοημοσύνης υπολογίζεται ότι είναι 90 με 110.