Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το ΔΝΤ θα προχωρήσει σε αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ιταλίας εντός του 2013

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει στην αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος επιτήρησης των 25 χωρών που θεωρούνται "συστημικής" σημασίας. "Το Ταμείο θα αξιολογήσει τον....


χρηματοπιστωτικό τομέα της Ιταλίας το 2013" ανέφερε μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας την αξιολόγηση αυτή θέμα "ρουτίνας". Διευκρίνισε ότι από το 2010 25 χώρες που έχουν επιλεγεί από τον ΔΝΤ υποχρεούνται να υποβάλλονται κάθε πέντε χρόνια σε μια "εξέταση εις βάθος" της οικονομίας τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΔΝΤ η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει να εντοπιστούν οι βασικοί κίνδυνοι που μπορεί να απειλήσουν την οικονομική σταθερότητα μιας χώρας αλλά και την ικανότητα των αρχών να ανταποκριθούν σε μια ενδεχόμενη κρίση. Η έκθεση που συντάσσεται "συνήθως" ανακοινώνεται από την υπό εξέταση χώρα.

"Η τελευταία αξιολόγηση της Ιταλίας ανάγεται στο 2006", σημείωσε η εκπρόσωπος. Την περασμένη εβδομάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody's χαρακτήρισε "αρνητικές" τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα της Ιταλίας, κυρίως λόγω της ύφεσης που πλήττει τη χώρα. Στα μέσα Ιουλίου ο ίδιος οίκος είχε υποβαθμίσει 13 ιταλικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και τις UniCredit και Intesa Sanpaolo.