Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

20 χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου

Ολοκληρώθηκε η πορεία των των φοιτητών με τη σημαία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Οι διαδηλωτές με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Β. Σοφίας έφθασαν στην Αμερικανική Πρεσβεία όπου και κατέληξε η πορεία. Οι....


φοιτητές φθάνοντας έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από την σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου ενώ ο δρόμος μπροστά από την Πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της σημαίας από το χώρο του Πολυτεχνείου, αποκλείστηκε σταδιακά, ακόμη και για τους πεζούς, η οδός Πατησίων, από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Ιουλιανού. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους πεζούς στη λωρίδα από την Πατησίων προς την Κηφισίας, ενώ, στη λωρίδα από την Κηφισίας προς την Πατησίων επιτρέπεται η πρόσβαση και σε οχήματα.

Όπως εξήγησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το μέτρο λήφθηκε για την προστασία του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου.

Την ίδια στιγμή, ο μεγάλος όγκος της σημερινής πορείας βρίσκεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πυκνό κόσμο από το ύψος της Χρ. Λαδά μέχρι την Πεσμαζόγλου.

Εκεί βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και Καλών Τεχνών, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο αριστερό Ρεύμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και άλλες αριστερές οργανώσεις ενώ στο σημείο άρχισαν να καταφθάνουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς ή οργανώσεις.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν με τον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς περίοικοι έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους μόνο με αστυνομική άδεια.

Τμήματα νεολαιών τα οποία προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση στην οδό Πατησίων τους απαγορεύτηκε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ένωση Κυπρίων Φοιτητών την οποία σταμάτησαν στο ύψος της Ιουλιανού.

Επίσης στο Σύνταγμα αποκλεισμένη είναι η περιοχή στο ύψος προς την Φιλελλήνων και από το Ζάππειο προς την λεωφόρο Αμαλίας.

Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή ο μεγάλος όγκος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Το κέντρο εξαιτίας της πορείας είναι κλειστό από την Καλλιρόης.
Πηγή:newsit.gr