Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βρέφος κινδύνεψε να καεί από κερί σε σπίτι με κομμένο ρεύμα

Τραγικές καταστάσεις εκτυλίσσονται καθημερινά στις γειτονιές της Πάτρας με «πρωταγωνιστές» οικογένειες της διπλανής πόρτας, τις οποίες η οικονομική ανέχεια και η έλλειψη πόρων τις υποχρεώνει να...


ζουν στο σκοτάδι επί ημέρες και εβδομάδες, καθώς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ
Αποκορύφωμα της κρίσης που πλήττει την ελληνική οικογένεια τρεις περιπτώσεις οικογενειών της Πάτρας που ζουν στο σκοτάδι.
Δραματικές ώρες περνά μια δεκαμελής οικογένεια που ζει στα περίχωρα της Πάτρας, σε σπίτι 40 τετραγωνικών μέτρων η οποία εδώ και ένα μήνα φωτίζεται με κερί, από το οποίο πριν λίγες ημέρες παραλίγο να καεί ένα νεογέννητο την ώρα που προσπαθούσαν να το ταΐσουν.
Στην ίδια οικογένεια ζει κι΄ ένας παππούς ο οποίος κάνει χρήση ινσουλίνης για την συντήρηση της οποίας απαιτείται ψυγείο το οποίο είναι εκτός λειτουργίας.
Την ίδια ώρα μια μητέρα με σοβαρά προβλήματα υγείας που ζει χωρίς φως επί πέντε ημέρες μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της παρόλο που εδώ και δυόμισι μήνες έχει ζητήσει διακανονισμό κατά παρέκκλιση αφού δεν έχει να πληρώσει το ποσό που τις ζητούν ως προκαταβολή.
Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμία απάντηση και δεν μπόρεσαν κάποιοι συνάδελφοί της, παρόλο που συγκέντρωσαν 600€ από τα
Τα πιο πάνω μαζί με τα όσα περιγράφονται στην επιστολή απόγνωσης πολύτεκνης μητέρας από την Πάτρας στο διαδίκτυο, που αναφέρει ότι στέλνει τα παιδιά της νηστικά στο σχολείο ή με ένα κουλούρι στα τρία κομμένο με την παρανομία να συνδέει το ηλεκτρικό ρεύμα που η ΔΕΗ διακόπτει συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό στην πατραϊκή κοινωνία.
Τα δυο από τα μέλη της οικογένειάς της έχουν προβλήματα υγείας και ενώ την ίδια ώρα κάνει προσπάθεια να σπουδάσει.
Τραγικές ώρες περνά εδώ και μια εβδομάδα στην περιοχή της Αγίας Σοφίας μια τετραμελής οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά στα οποία οι γονείς κάθε φορά που τους ρωτούν γιατί έχουν σκοτάδι απαντούν πως έχει χαλάσει η κολώνα της ΔΕΗ.
Η οικογένεια φωτίζεται κάνοντας χρήση μια λάμπας ασετιλίνης που τις έδωσε ένα συγκάτοικος στην πολυκατοικία που μένει ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένας σύνοικος δεν προσφέρθηκε να δίνει λίγες ώρες έστω την ημέρα φως με μια μπαλαντέζα.