Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Δραστικά μέτρα για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων

Διευκρινίσεις για την διακίνηση πετρελαίου και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ήδη υπογραφεί η....


Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα συστήματα εισροών- εκροών τα οποία σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν στα πρατήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως τον Μάρτιο 2013, σε δεύτερη φάση στις υπόλοιπές μεγάλες πόλεις έως τον Σεπτέμβριο 2013 και τέλος στην υπόλοιπη Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2014.

Ακόμη, έχει υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS) στα βυτιοφόρα και στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα με καταληκτική ημερομηνία εγκατάστασής τους την 31η Ιουλίου 2013 ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος ελάχιστος χρόνος σχεδιασμού και υλοποίησης του συστήματος με το οποίο θα αντλούνται και θα αξιοποιούνται οι πληροφορίες από τα εγκατεστημένα ηλεκτρονικά συστήματα γεωγραφικού προσδιορισμού.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα έχει συσταθεί ομάδα εργασίας με συντονιστή την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) η οποία θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο την σύνταξη των αποφάσεων που απαιτούνται για την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων στο ν.4072/2012 για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Επίσης, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για την σχεδίαση και υλοποίηση του διαγωνισμού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων, αλλά και ομάδα εργασίας που για την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πετρελαίων μετά από την εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης η οποία ήδη υπέβαλε το πόρισμά της το οποίο θα εκτιμηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για την λήψη σχετικής απόφασης.

Τέλος, παρά τη δημοσιονομική στενότητα η Κυβέρνηση κατόρθωσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα επιδόματος θέρμανσης στοχεύοντας στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων και κάνοντας χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών της ΓΓΠΣ για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.