Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Πορτογαλία

Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της λιτότητας πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν εναντίον της λιτότητας σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας όπου οι....


βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το 2013 που επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου λιτότητα.

«Λέμε όχι στην τρόικα και σ' αυτές τις πολιτικές», «Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτή την πολιτική πριν μας τελειώσει αυτή», γράφουν τα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έπειτα από έκκληση του κύριου πορτογαλικού συνδικάτου, του CGTP.

Σε κάθε διαδήλωση, οι διαδηλωτές βάζουν στόχο την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) που αντιπροσωπεύει τους πιστωτές της Πορτογαλίας, μια χώρα η οποία δέχεται οικονομική βοήθεια από το Μάιο του 2011.

"Είναι κλοπή, ο λαός είναι αυτός που πληρώνει», «μισθοί μπλοκαρισμένοι, μέλλον υποθηκευμένο», «ανεργία στην Πορτογαλία, εθνική ντροπή», φώναζαν άλλοι διαδηλωτές, οι οποίοι έδειχναν κόκκινες κάρτες εν είδει προειδοποίησης προς την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές προχωρούσαν σε μια τελευταία συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 πριν από την τελική ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Ο προϋπολογισμός προβλέπεται ότι θα εγκριθεί χωρίς δυσκολία, στο μέτρο που η κεντροδεξιά κυβέρνηση διαθέτει άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.