Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Με τράτα μεταφέρονται ασθενείς από τη Νάξο

Ασθενείς με περιτονίτιδα, έγκυες με σπασμένα νερά και διάφορα βαριά περιστατικά μεταφέρονται με την μια τράτα του νησιού που ανήκει σε ιδιώτη μέχρι τη Σύρο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒriefingΝews. Το δρομολόγιο αυτό κοστίζει 3.000 ευρώ και όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν γίνεται η...


μεταφορά με ένα ελικόπτερο που καταρχήν κοστίζει 1.500 ευρώ και είναι και πιο σίγουρο και πιο γρήγορο στην μεταφορά του. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν πολλές φορές ασχοληθεί με το θέμα για να βρεθεί λύση, την οποία όμως δεν μπορούν να βρουν. Όλα άρχισαν από το νοσοκομείο της Νάξου το οποίο είχε εγκαινιαστεί αλλά δε λειτούργησε διότι ποτέ δεν είχε προσωπικό. Τα μηχανήματα έμεναν αχρησιμοποίητα και τελικά υποβαθμίστηκε σε κέντρο υγείας και τα βαριά περιστατικά έπρεπε να μεταφέρονται.

Έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του briefingnews το ΕΚΑΒ έκανε μια σύμβαση με έναν ιδιώτη να μεταφέρει τους ασθενείς μέχρι την Σύρο με 3.000 ευρώ την φορά. Οι κάτοικοι πολλές φορές παραπονέθηκαν για τις απάνθρωπες μεταφορές ζητώντας να χρησιμοποιούν ελικόπτερο και όχι την τράτα το οποίο μάλιστα κοστίζει και τα μισά λεφτά. Αυτό όμως δεν εισακούστηκε ποτέ με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η τραγελαφική αυτή κατάσταση σε βάρος των κατοίκων.