Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Ανισότιμη μεταχείριση από τη δημόσια τηλεόραση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για ανισότιμη μεταχείριση μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη δημόσια τηλεόραση, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει πως τα δελτία ειδήσεων της....


δημόσιας τηλεόρασης αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως τέταρτο και όχι ως δεύτερο κόμμα, ενώ υποστηρίζει ότι την ίδια ανισότιμη μεταχείριση αντιμετωπίζουν επίσης ΚΚΕ και ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σκουρκλέτη από κάτω:

«Πέντε σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές η δημόσια τηλεόραση αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα που πρόεκυψε από αυτές και αγνοεί συστηματικά τους πολιτικούς συσχετισμούς που προέκυψαν.

»Η ανισότιμη μεταχείριση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τον χρόνο προβολής της στα τηλεοπτικά δελτία αποτυπώνεται στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ . Η ίδια η δομή των δελτίων ειδήσεων αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ως τέταρτο κόμμα και όχι ως το δεύτερο κόμμα της ελληνικής Bουλής.

Αντιμέτωποι όμως με την ανισότιμη μεταχείριση είναι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΝ.ΕΛ. και ΚΚΕ.

»Κανείς δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί τη δημόσια τηλεόραση ως μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν, και αυτό αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο και τη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν μια αξιόπιστη, πλουραλιστική και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση στην υπηρεσία της ενημέρωσης και του πολιτισμού.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης, έχοντας συνείδηση του αναντικατάστατου ρόλου της στην υπόθεση της λειτουργίας της δημοκρατίας και της λειτουργίας της ως ανάχωμα στην προσπάθεια επιβολής ενός μνημονιακού ολοκληρωτισμού εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης».