Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

«Υπάρχει λύση κ. Καμίνη, είναι ο δρόμος της παραίτησης»

Η Κυβέρνηση προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αφού πρώτα στραγγάλισε οικονομικά τους δήμους, με...


τη χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θέτει σε εφαρμογή το Παρατηρητήριο για τους ΟΤΑ, το οποίο θα εποπτεύει τις δαπάνες και θα προσαρμόζει τους προϋπολογισμούς. Η αυτοδιοίκηση παύει να έχει το αυτοδιοίκητο, και τίθεται στην επιτήρηση των δανειστών της τρόικας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραδίδεται στις επιθυμίες του Φούχτελ, δηλαδή στη παραχώρηση κάθε υπηρεσίας των ΟΤΑ στο ιδιωτικό κέρδος, μεταφέροντας το κόστος λειτουργίας στους δημότεςμε νέους φόρους και τέλη.
Οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση και στο δήμο Αθηναίων συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Δίνοντας τη μάχη για να μην απολυθούν, παλεύουν ταυτόχρονα για να μην διαλυθεί η Αυτοδιοίκηση. Βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με την κυβέρνηση, προκειμένου να ανατραπούν τα μέτρα της κοινωνικής εξαθλίωσης, παλεύοντας έτσι, όχι μόνο για τους ίδιους,αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Η Ανοιχτή Πόλη, έστω και στο παραπέντε, καλεί την Δημοτική πλειοψηφία στο Δήμο της Αθήνας, και ιδιαίτερα τα μέλη της ΔΗΜΑΡ, να αναλογιστούν την ιστορική τους διαδρομή και τους αγώνες που έχουν δώσει στο παρελθόν για τους εργαζόμενους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τους καλούμε να μην υλοποιήσουν τα μέτρα για το Παρατηρητήριο και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις στο δήμο, και να δώσουν λύση. Τους καλούμε να λάβουν υπόψη τιςδηλώσεις του Υπουργού κ. Ρουπακιώτη, ότι «αυτό που υπέγραψα δεν το έγραψα εγώ και δεν ντρέπομαι να το πω, άλλοι τα έγραψαν». Επίσης καλούμεγια μια φορά ακόμα τοδήμαρχο Αθηναίων, αν τιμά τις δηλώσεις του, ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση είναι άδικο, και ότι «ο νόμος παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, τις Διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, καθώς και πλειάδα αρχών του δικαίου», να σταματήσει να εξαπολύει μύδρους στα ΜΜΕ εις βάρος των εργαζομένων. Αντίθετα, να εγκαλέσει τηνκυβέρνηση για την διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και για όσα ο ίδιος υποστηρίζει στο ψήφισμα της παράταξης του, και να μην προχωρήσει στην αποστολή καταστάσεων και την υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων απόλυσης. Εάν, παρά ταύτα, ο κ. Καμίνης βρίσκεται αντιμέτωποςανάμεσα σε δυο συνειδησιακά φορτία της αδικίας των μέτρων και της εφαρμογής του νόμου που επέβαλαν οι πιστωτές μας καιδεν μπορεί να τα υπερβεί υπάρχει λύση: είναι ο έντιμος δρόμος της παραίτησης.