Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Κατασχέσεις και πρόστιμα για προϊόντα - «μαϊμούδες»

Πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ συνολικά, και κατάσχεση πλήθους απομιμητικών προϊόντων («μαϊμού), ήταν το αποτέλεσμα ευρείας επιχείρησης για την πάταξη τού παρεμπορίου, που έγινε χθες σε ένα....


κατάστημα και μία αποθήκη, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σοφοκλέους. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), με την ενεργό συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και την κάλυψη τής Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο κατάστημα εντοπίστηκαν ρολόγια, παιχνίδια, μπρελόκ, κολόνιες, προϊόντα παραποίησης ή απομίμησης γνωστών επώνυμων σημάτων.

Επιτόπου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν πάνω από 600 ρολόγια, 100 κολόνιες, 400 παιχνίδια και 500 μπρελόκ.

Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Στη δεύτερη αποθήκη έγινε έλεγχος και βρέθηκαν 14 μεγάλες κούτες με 1.300 συσκευασίες ηλεκτρονικών τσιγάρων, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και πιστοποιητικά ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην κατάσχεσή τους και τα μετέφεραν σε χώρο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, ενώ επιβλήθηκε στον υπεύθυνο της αποθήκης πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.