Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπογράφουν τις διαθεσιμότητες υπαλλήλων οι δήμοι της Κρήτης

Να μην υπογράψουν οι δήμαρχοι καμιά διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα εργαζόμενων στους Δήμους αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης που συνεδρίασε στο....


Ηράκλειο, παρουσία δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και σωματείων εργαζομένων.

Παράλληλα εξέφρασε τη διαμαρτυρία του και την πλήρη διαφωνία του, με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί, όπως αναφέρει, τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Κρήτης η μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων δημιουργεί αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό των δήμων και επιφέρει δυσκολίες στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ακόμη αναφέρει ότι η απαγόρευση των προσλήψεων μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές κ.α ουσιαστικά τις οδηγεί στη διάλυσή τους.

Το ΔΣ της ΠΕΔ τονίζει ότι αποφάσισαν να μην υπογράψουν οι δήμαρχοι καμιά διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα εργαζόμενων στους δήμους και να μην προχωρήσουν σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης μέσα από τους νέους Οργανισμούς που συγκροτούνται.

Επίσης καταγγέλλει το θεσμό του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ ζητώντας να καταργηθεί.

Εξ άλλου αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης με επεξεργασμένες θέσεις των Δημάρχων για τα μείζονα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της βιωσιμότητάς της ώστε να διαμορφωθεί η τελική θέση της ΠΕΔ για το συνέδριο της ΚΕΔΕ .

Τέλος αποφάσισε να ζητήσει άμεση σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις ιδιαίτερα τα θεσμικά και οικονομικά θέματα των ΟΤΑ και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον της τοπικής Αυτοδιοίκησης.