Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κρατάει στην κυβέρνηση τον Ρουπακιώτη ο Σαμαράς

Να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση που θα "ανακατεύει την τράπουλα" στην κυβέρνηση αποφάσισε ο Α. Σαμαράς παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ ζήτησαν άμεσες κινήσεις μετά και τη σημερινή....


διαφοροποίηση του Αντώνη Ρουπακιώτη. Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του ενώ ο κ. Ρουπακιώτης επιμένει ότι θα συνεχίσει αν εκφράζει τις διαφωνίες του. Ο κ. Ρουπακιώτης θα εφαρμόσει τους νόμους και έχει σημασία ότι παρά τις διαφωνίες του έχει προσυπογράψει το νόμο λένε στη ΔΗΜΑΡ. Όμως η επιχειρηματολογία του υπουργού προβληματίζει την κυβέρνηση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι προκύπτει από τις δηλώσεις του ότι όλα έγιναν καθ' υπαγόρευση από την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι πως ανοίγει περισσότερο το θέμα του ανασχηματισμού που θα γίνει όπως όλα φαίνονται μετά την έγκριση και εκταμίευση της δόσης.

Παρά την παρέμβαση Κουβέλη και τις επικοινωνίες με το Μέγαρο Μαξίμου χθες , και το πρωϊ ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε νέες αιχμηρές δηλώσεις για το μνημόνιο. "Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε" δήλωσε. Έκανε λόγο για πολιτική απόφασή του να υπογράψει τα μέτρα για να μη δημιουργήσει πρόβλημα και βγει η χώρα από το ευρώ. Ωστόσο πρόσθεσε "δεν νιώθω, όμως, και την ανάγκη να κρατώ ένα θυμιατό και να γυρίζω γύρω-γύρω από την τράπεζα" ενώ τόνισε ότι "θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να βελτιώσουμε τη σύμβαση".

Ανέφερε ακόμη: "Η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μας τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;".

Είπε ακόμη πως τον πρότεινε ένα κόμμα που ο πρόεδρός του είναι φίλος μου και συμπλήρωσε: "Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναπτύξω τις θέσεις μου. Εγώ δεν δένομαι σε καμία καρέκλα".

Πάντως η στάση του κ. Ρουπακιώτη προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ τηλεφώνησε στο Μαξίμου και ζήτησε να απομακρυνθεί άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά και τη νέα παρέμβασή του ενώ και στελέχη της ΔΗΜΑΡ τον κατηγορούσαν ανοικτά για συντεχνιακή λογική.