Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Λήστεψαν ηλικιωμένο και τον άφησαν να πεθάνει από ασφυξία

Την ενοχή και των πέντε κατηγορουμένων -τριών Σύριων και δύο Ελλήνων- για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 98χρονου Γιώργου Θεοδωρουλάκη μέσα στο σπίτι του στο Βενεράτο Ηρακλείου Κρήτης....


πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας. Οι δύο από τους αλλοδαπούς που εισέβαλαν στο σπίτι τον Μάιο του 2011 για να ληστέψουν, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και κλοπή πιστολιού, ενώ ο τρίτος Σύριος και οι δύο Ελληνες, που έμειναν έξω από το σπίτι, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις προαναφερθείσες πράξεις. Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρόθεση και των πέντε που οργάνωσαν την ιστορία ήταν να σκοτώσουν τον ηλικιωμένο συνταξιούχο αστυνομικό.

Ο άτυχος γέροντας τη μοιραία εκείνη μέρα είχε επιστρέψει στο σπίτι του από το καφενείο του χωριού, όπου σύχναζε, για να πλαγιάσει, όπως συνήθιζε κάθε μεσημέρι. Εβγαλε τα παπούτσια του, άνοιξε την τηλεόραση, ξάπλωσε στο κρεβάτι του και τον πήρε ο ύπνος. Την παρουσία των δύο Σύριων την αντιλήφθηκε από τον θόρυβο που έκανε ένα αντικείμενο που έπεσε στο πάτωμα, όμως προτού προλάβει να αντιδράσει, οι δράστες τον ακινητοποίησαν. Με σβέλτες κινήσεις τού έδεσαν χέρια και πόδια, ενώ τον φίμωσαν τοποθετώντας του ένα πανί στο στόμα. Ετσι, ο υπερήλικας άφησε την τελευταία του πνοή από ασφυξία.