Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οι διαφορές των φύλων στη σεξουαλικότητα

Πόσο διαφέρουν τα δύο φύλα σε θέματα σεξουαλικότητας; Τελικά είναι οι άνδρες τόσο διαφορετικοί από τις γυναίκες ώστε να ισχυριζόμαστε ότι οι άνδρες είναι από τον Αρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη; Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι σε....


ζητήματα σεξουαλικότητας τα δύο φύλα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Πρόσφατα έγινε μια προσπάθεια σύνθεσης 730 σχετικών μελετών προκειμένου να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα υπάρχοντα δεδομένα (Petersen & Hyde, 2010). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα δύο φύλα έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους και αρκετές ομοιότητες όσον αφορά τις απόψεις τους σε διάφορα θέματα σεξουαλικότητας και στη σεξουαλική συμπεριφορά.

Επιπλέον, στις μεταγενέστερες μελέτες οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων είναι μικρότερες συγκριτικά με εκείνες που καταγράφονται σε παλαιότερες μελέτες. Φαίνεται, δηλαδή, ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων είναι μικρότερες από ό,τι πιστεύαμε έως σήμερα.

Ποιες συγκεκριμένες διαφορές διαπιστώθηκαν;

Στις περισσότερες σεξουαλικές πρακτικές τα δύο φύλα δεν διέφεραν μεταξύ τους, όπως π.χ. η συχνότητα στοματικού σεξ. Μόνο στη συχνότητα αυτοϊκανοποίησης παρατηρήθηκαν διαφορές. Για παράδειγμα, στις νέες ηλικιακά ομάδες ήταν χαμηλότερη στις γυναίκες (43%) από ό,τι στους άνδρες (62%). Ωστόσο τα δύο φύλα μοιράζονταν κοινές απόψεις γύρω από το θέμα της αυτοϊκανοποίησης.

Μία άλλη σημαντική διαφορά ήταν στη χρήση πορνογραφικού υλικού, με τους άνδρες να αναφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη χρήση από ό,τι οι γυναίκες. Οσον αφορά τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων, οι άνδρες ανέφεραν μεγαλύτερο αριθμό συγκριτικά με τις γυναίκες, αλλά η διαφορά ήταν μέτρια.

Οσον αφορά τις απόψεις των δύο φύλων σχετικά με το περιστασιακό σεξ, οι άνδρες ήταν περισσότερο θετικοί συγκριτικά με τις γυναίκες, αλλά η διαφορά αυτή ήταν μικρότερη στις νεότερες μελέτες. Φαίνεται, δηλαδή, ότι οι άνδρες διαφέρουν από τις γυναίκες, αλλά οι διαφορές αυτές είναι μικρές και τείνουν να μειωθούν με τη πάροδο των ετών.

¨ΠΗΓΗ:tanea.gr