Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Σόιμπλε: «Θα βρούμε λύση για την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη»

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της Τρίτης εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην εκπομπή Berlin Direkt της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD. «Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να...


τη βρούμε την Τρίτη». Όπως είπε ο γερμανός υπουργός, καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες προς αυτή τη κατεύθυνση και «πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Το ζητούμενο όμως, όπως υπογράμμισε, είναι να αλλάξει η ελληνική οικονομία με τρόπο ώστε να γίνει ανταγωνιστική, μέσα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν το έχει υλοποιήσει ακόμη».
Για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος
Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ως προς τις μεταρρυθμίσεις. Παραδέχθηκε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά «τα προβλήματα πρέπει να λυθούν».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι η πρόταση απορρίπτεται από το Βερολίνο δεν είναι μια γερμανική ιδιαιτερότητα, «δεν είναι πρόβλημα της Γερμανίας», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Για όλες τις χώρες ισχύει ότι «δεν μπορείς να παρέχεις δάνεια και να αναλαμβάνεις εγγυήσεις και μετά να κάνεις κούρεμα πάνω σε αυτά». Δεν επιτρέπεται και αυτό το γνωρίζει και η Κρ. Λαγκάρντ, όπως είπε.